Zgaga mi povzroča težave, naročila sem se na ORL

Vsak dan se prebujam z bolečim grlom in vem, da nisem prehlajena. Mislim, da je zgaga, ampak ker nočem do svojega osebnega zdravnika, ker me boli grlo, ker je trenutno korona in me bo prvo poslal na test, jaz pa točno vem, da to korona ni in da je verjetno res zgaga, ker se moje grlo nikakor ne umiri. 

Nekaj časa nazaj sem si kupila tablete, da bi zgaga izginila, ampak meni osebno niso pomagale, zato me je tudi malo zaskrbelo, ker če mi tablete niso pomagale, potem resnično potrebujem pregled. Vedela sem, da bom pri osebnem zdravniku čakala in da še ne vem, če sploh mi bo dal napotnico za ORL. Jaz pa sem si hotela pogledati grlo in ušesa, da vidim, od kje izvira moja bolečina. Če ni zgaga, kaj potem je. Poklicala sem za samoplačniški pregled in sedaj sem naročena čez 4 dni.

Kako enostavno, nihče me ni vprašal, če sem bolna, čeprav se gre za grlo, mogoče, ko bom prišla na pregled, me ne bodo hoteli pregledati, ker se bodo bali korone. Upam, da se to ne bo zgodilo, kajti prav jezna bi bila, da bi prišla že do tja in bi mi to rekli. Je pa res, da je lahko zgaga in bo stvar zaključen dokaj hitro.

Sama mislim, da bom morala narediti en večji pregled, kjer ti pregledajo cel požiralnik in sapnik, ker se po moje nekaj dogaja in vse kar vem je, da potrebujem prava zdravila za to. Če ni zgaga, potem naj ugotovijo, zakaj mene tako pogosto boli grlo in zakaj tako težko pojem in glasno govorim. 

Samo, da jaz vem vzrok, ker to, da me vsak dan boli grlo in da ni nič boljše, to nekaj je, ali je zgaga, vetje ali karkoli, to bodo vedeli samo oni.