Kdo ve, kaj pomeni brizganje plastike

Naslov članka, o katerem pišem je bilo dejansko vprašanje, ki sem ga postavil svojim sodelavcem. Prišel sem v pisarno in vprašal vse sodelavce, kdo ve, kaj pomeni brizganje plastike. In vsi so me samo čudno pogledali, saj niso niti približno vedeli, na kaj se nanaša moje vprašanje.

Tudi sam seveda nisem vedel, kaj je brizganje plastike. Na prvo žogo sem si mislil, da je to neki proces, kjer nekdo dobesedno z brizgalko brizga plastiko. In zakaj se je sploh pojavilo to vprašanje in zakaj sem vse počutil kot neumen šolarček, ko sem ljudi spraševal, kaj je to brizganje plastike.

Ker sem želel najti pravo rešitev za svoj posel. Brizganje plastike mi je namreč omenil industrijski oblikovalec, ki oblikuje nov izdelek, ki ga nameravamo plasirati na tržišče. Do tega trenutka smo plasirali na tržišče bolj digitalne rešitve, zdaj pa prvič izdelujemo majhno tehnično napravico, ki bo seveda imela v sebi vso potrebno tehnologijo, ohišje pa bo seveda plastično.

Po pravici povedano, se sploh nisem ubadal s tem kako bomo prišli do ohišja, ker od začetka sploh miselno nisem bil tam, da bi o tem razmišljal. Toda prišel je dan, ko sva z industrijskim oblikovalcem morala odgovoriti na vprašanje, kako in kdaj bo narejeno ohišje.

In ko sva razmišljala o različnih rešitvah, mi je preprosto rekel. Potreboval boš brizganje plastike, saj bo le tako izdelek resnično ugoden. Ko imaš narejen kalup, je sama izdelava ohišij zelo, zelo ugodna. Toda izdelava kalupa ni ugodna, me je opozoril.

Zato potrebuješ kvalitetno podjetje, kjer živijo za brizganje plastike in ki bodo razumeli tvoje izhodišče, da trenutno potrebuješ ugodno rešitev. Torej je zdaj čas, da uporabiš veze in poznanstva in najdeš podjetje, ki bo poskrbelo za brizganje plastike in kjer ti bodo lahko pomagali z izdelavo kalupa.

Toda brez vez in poznanstev bo to misija nemogoče. In prav zato sem začel in spraševal vsakogar, ki ga poznam ali ve, kaj je to brizganje plastike.